fbpx
Бърза поръчка на билет по телефон? +359883555030

Биляна Димитрова

Биляна е вършила Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” (2004). Преминала е обучение по американско бизнес право. Притежава мениджърски опит от работа в Делауеър, САЩ. Адвокат с интереси в областта на международното бизнес право и мениджмънт, правото на интелектуална и индустриална собственост. Член на Софийска адвокатска колегия.

Адвокат със специализация по международно бизнес право, право на интелектуалната собственост и по-конкретно IT&BPO. Участвала е в редица проекти по изграждане и управление на трансгранични корпорации с българско участие. Консултант е на телевизии, продуцентски къщи, музикални групи и актьори.

Кантората ѝ има специална програма за правно подпомагане на стартиращи компании при започването на дейността им и при получаването и управлението на StartUp финансиране. Екипът ѝ е официален партньор на Европейската Комисия по инициативата Startup Europe Week, която подпомага млади предприемачи в реализацията на техните идеи. Тя и колегите ѝ участват като лектори по право и модератори в ежегодните събития, организирани като част от инициативата.