fbpx
Бърза поръчка на билет по телефон? +359883555030

Максим Гасумянц

Максим Гасумянц
Управител, Order Admin

Максим Гасумянц (заедно с Дмитрий Новиков) е основател и технически директор на компанията OrderAdmin. Мисията на OrderAdmin е да помага на собствениците на онлайн магазини и складове да създават и внедряват иновативни решения за всестранно и устойчиво развитие. Максим постоянно съветва собствениците на фирми в електронната търговия за оптимизиране на вътрешните процеси, насочени към увеличаване на печалбата и намаляване на разходите.

От 2014 г. Максим е CTO в руската компания „Реворкер“, която предоставя услугата фулфилмънт. Клиентите на компанията са над 500 различни онлайн магазини, като склада е с обем повече от 300 000 артикула. Фирмата работи с десетки куриерски фирми и е изпратила над 1,5 милиона поръчки в Русия и други страни.

Преди да се присъедини към екипа на „Реворкер“, Максим е бил представител на система за управление на сайтове „S.Builder“ в Северозападния регион на Русия (сред клиентите са фирми като UNESCO, Volvo, Societe Generale Vostok, BMW, GlaxoSmithKline).
Максим също е инициатор на програмата “Стажант-програмист” в българската фирма “Lemon.bg”, която е за обучение на начинаещи програмисти. Където под неговото ръководство, основния акцентът е по въпросите за автоматизация на електронната търговия. Сега фирмата „Lemon.bg“ е преструктурирана и в момента разработва софтуер, мобилни приложения и други решения за български и международни компании.

Преди да основе фирма „Lemon.bg“, Максим е бил основател на компанията IQ в Русия, в град Санкт Петербург. От 2005 г. той успешно популяризира руската система за управление на сайтове и е един от първите, които предлагат всеобхватни услуги, използвайки най-новите техники за интернет маркетинг за увеличаване на продажбите в интернет. От 2010 до 2014 г. компанията IQ е в „топ 50“ в класацията на уеб-студията в Санкт Петербург.
През 2008 г. Максим е канен да бъде организатор или гост-лектор на годишните събития и конференции по електронна търговия в Санкт Петербург и Москва (Русия). Той участва в работата и е бил съорганизатор на индустриалните сдружения.

Максим е учил в политехническия университет в Санкт-Петербург „Петър Велики“ във Факултета по информационни и управляващи системи. През 2010 г. Максим Гасумянц получава престижната магистърска степен по инженерство и технологии. И веднага след дипломирането си той преподава в областта на автоматизацията и взаимодействието човек-машина.

Освен предприемачеството Максим се занимава с ветроходство, гмуркане и обича да пътува.