fbpx
Бърза поръчка на билет по телефон? +359883555030

Димитър Вучев

Димитър Вучев
ТВ водещ, ТВ Европа

Димитър Вучев започва журналистическата си кариера през 2012 г. в месечното списание „Икономика“. Той продължава да се развива в Investor.bg, където е бил заместник главен редактор, а след това – в телевизия Bulgaria ON AIR и „Capital Daily“.

Преди да влезе сериозно в журналистиката, Димитър Вучев натрува опит в икономическите изследвания и анализа на публичната политика в Института за пазарна икономика и в Експертния клуб по икономика и политика. Член е на Българската макроикономическа асоциация.

Димитър Вучев е възпитаник на Френската езикова гимназия в София. Освен това е бакалавър по политическа икономия и макроикономика в УНСС и магистър по финанси от Висшето училище по застраховане и финанси (VUZF).

В Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев е домакин на предаването „В развитие“ с Вероника Денизова и Делян Петришки, което излъчва от понеделник до петък в 12.00 и 18.00 часа. Той е и главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, включително сайта bloombergtv.bg.

Зрителите го познават от предишните му изяви като водещ на поредните предавания на Bloomberg TV Bulgaria – Investbook и Invest / Или, както и от пазарния му анализ на програмата в делничните дни по телевизията.

В момента Димитър води предаването Business Daily по ТВ Европа.