fbpx
Бърза поръчка на билет по телефон? +359883555030

Жанет Найденова

Жанет Найденова
Председател, БЕА

Жанет Найденова е възпитаничка по математика от СУ „Св. Климент Охридски“ и по маркетинг и иновации от „Международната бизнес школа на Койчев“. Janet има повече от 30 години опит в областта на ИКТ и маркетинга, 8 от които – в глобална компания FORTUNE 500, достигайки позицията на директор за маркетинг на канали в EMEA (Европа в Близкия Изток и Африка). През 1999 г. Джанет създава JNN Consult, първата агенция за маркетингова консултация, специализирана в областта на ИКТ и дигиталния маркетинг. Съвместно с Saga Technology публикуваха „Бяла книга за ИТ в МСП“, „Бяла книга за българското електронно правителство“, „Бяла книга за българските телекомуникации, услуги и технологии“, „Бяла книга за интелигентните BMS в България“.

Жанет Найденова е маркетинг консултант на SEED (South East Europe Enterprise Development) – донорска организация на IFC (International Funds Corporation) към Световната банка, отличена с „Най-добър консултант за Югоизточна Европа“, експерт по маркетинг на ИКТ на Европейския съюз. Джанет е експерт по маркетинг на ИКТ на Европейския съюз и маркетингов консултант на Gartner за България.

Жанет Найденова е първият преподавател по интернет маркетинг в Софийския университет, в рамките на магистърската програма в областта на електронния бизнес. Тя е посветена на пазарни проучвания и опит на клиентите. Лектор на събития, писател на бели книги, автор на доклади за индустрията, консултант по дигитален маркетинг от 1995 г.

Джанет е член на Българската асоциация по маркетинг, съосновател на Асоциацията на МСП в България, председател на Съвета на директорите на Българската уеб асоциация в периода 2005-2007 г. и председател на IAB България от създаването на асоциация през 2009 г. до 2014 г.